Лайънс Филипополис - партньор в националната кампания ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА

Изписват с цветя знака на Лайънс движението

Старт на проекта „Съседска градинка“ дадоха днес членове на "Лайънс клуб Филипополис" и ръководството на пловдивския район "Западен", начело с кмета Димитър Колев. Проектът е част от националната кампания „За чиста околна среда – 2013“, „Обичам природата – и аз участвам“.  Идеята е да се даде възможност на жителите на отделните микро райони, на принципа на добрите съседски отношения, да облагородят междублоковите пространства. Основната дейност на проекта е връщането на живота на десетките бетонни цветарници в различните зелени площи, облагородяване на паркове, изграждане на нови алеи, и най-вече – засаждане на цветя, съобразени с мястото и сезона.
По проекта в пловдивския район "Западен" ще бъдат изградени три нови цветни петна, като лъвовете се включиха в почистването на тревните площи. След като пространството бъде окопано, с цветя ще се изпише знакът на Лайънс.
Район „Западен“ е носител на отличие за „Най-зелен район“ в Пловдив. Проектът е с продължителност 2 години. В този район се намира  и Лайънс паркът, който трите пловдивски клуба започнаха да изграждат миналата година. 

Коментари (0)

Вашият коментар :