Приказно парти „Много шум за нЕщо“

Пипи Дългото чорапче и Робин Худ, Червената шапчица, Снежанка, та даже и мащехата й от прочутата приказка на Братя Грим, се озоваха на приказен бал на30.03.2017г. в града под тепетата. Главни герои в „Много шум за нЕщо” бяха членовете на „Лайънс клуб Пловдив -Филипополис”, които въвлякоха близо 60 свои приятели от цялата страна в приказната комедия. Каузата на бала бе набирането на средства за преобразяване двора на детския отдел на НБ „Иван Вазов” в лятна читалня. В момента теренът е занемарен, а проектът на лъвовете и лъвиците предвижда изравняване и поставяне на подходяща настилка, озеленяване с капково напояване, къщичка за книги и пейки. Целта е обновлението да приключи до началото на лятната ваканция, за да може децата да имат място на открито, където да се забавляват с любими заглавия в приказва обстановка. Малчугани, които проявяват талант в изобразителното изкуство, ще бъдат поканени да изрисуват стените на двора.

В дефилето на приказните герои по време на партито се включиха Али Баба, феята от „Пепеляшка”, Пинокио и Малвина, Палечка, Пчеличката Мая, Червената шапчица. Пет вещици, яхнали метли от лозови пръчки, пристигнаха за партито чак от Свиленград. Приказната култура на публиката бе тествана с играта „Познай цитата”, в която те отгатваха откъси от популярни детски заглавия. Яйцата на Косе Босе, кошницата с червени ябълки на мащехата на Снежанка, кошницата за бабата на Червената шапчица и тиквата, която става каляска, получиха като награди отговорилите правилно.

„Приказките ни учат, че ситуации без изход не съществуват. Решение винаги има, стига да имаме желанието да го открием”, бе посланието на клуба. С билетите от поканите и томболата бяха събрани нужните 2000 лева, така че реконструкцията стартира след броени дни.

 

Коментари (0)

Вашият коментар :