Зарадвахме с награди незрящи състезатели на национален турнир по табла

Награди за победителите на турнира по табла за хора със зрителни увреждания осигури „Лайънс клуб Пловдив Филипополис”. На 13 октомври за трета поредна година  пловдивската регионална организация на Съюза на слепите в България и клубът  организираха състезание за незрящи. На тази дата се отбелязва   рожденият  ден на големия френски хуманист Валентин Аюи, посветил живота си на каузата, че чрез създаване на подходящи условия и чрез подходящо обучение незрящите могат да станат креативни и достойни граждани на обществото.

 

Хотел ЦКС „Интелкооп” приюти представителите на шест отбора по спортна табла от страната – СК„Витоша” София, СКХЗУ „Пауталия спорт” Кюстендил, СКХЗУ„Светлина” Шумен”, СКХУ„Бялата лястовица” Габрово, СКХЗУ„Феникс” Монтана и СКЛУ„Изгрев” Пловдив. Осигурена беше подходяща зала за игра, където любителите на древната забавна игра демонстрираха уменията си и изпитаха късмета си.

Състезанието протече в 5 кръга, като всеки отбор се срещна с всички останали. Играта бе оспорвана, но определено протече спокойно и спортсменски. Възникнаха незначителни спорни ситуации, при които съдиите реагираха бързо и компетентно и толерантният дух бе запазен.

Безспорен фаворит с 4 отборни победи бе тимът на клуб „Светлина” Шумен. Клуб „Витоша” София и клуб „Бялата лястовица Габрово се класираха с по 3 отборни победи, но тъй като при срещата между двата тима победител беше клуб „Витоша”, според регламента той зае второто, а габровци останаха трети. Клуб „Феникс”, макар и с двама играчи, се класира четвърти, петото място заеха състезателите от Кюстендил, а домакините от Пловдив за съжаление трябваше да останат последни в класирането.

 Председателят на пловдивската РО на ССБ Велик Атанасов връчи отборните купи на победителите, заели първите три места. Участниците от всички отбори получиха лични подаръци осигурени  от лъвовете. При награждаването присъстваха президентът на „Лайънс Филипополис” Марин Калнев, Рени Калнева – вицепрезидент и Анета Попова – зонален председател на зона „Тракия” и председател на Дискрикт комисията „Осведоменост и дейности по опазване на зрението“.

Коментари (0)

Вашият коментар :