Лайънс Филипополис и Центъра за доброволци правят лятна читалня на открито

В читалня на открито ще се превърне градинката "Седмото тепе" на площад "Джумаята" през лятото. Инициатори на идеята за книжни занимания и игри по време на ваканцията са Центърът за работа с доброволци и Лайънс клуб Филипополис, в партньорство с Народна библиотека "Иван Вазов и общината. Стартът ще бъде даден на 8 юли, когато пловдивчани ще научат какви предстоящи работилнички и кръжоци децата им могат да посещават в градинката и в занималните на детския отдел на библиотеката. В ателиета малчуганите ще творят заедно с децата доброволци от Центъра за работа с доброволци, а в езиковите работилнички ще споделят знания доброволци от Лео клуб  Пловдив. Чрез забавното приключение с книгите и изкуството ние достигаме до децата от всяка възрастова група, ставаме приятели с тях, а те на свой ред намират нови приятели, споделят организаторите.
Четения на открито ще има на 8, 9 и 10 юли от 8 до 14 часа.
В първия ден Мария Петрова - координатор на Центъра за доброволци ще разкрие каква изненада има във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра ще има награда за участниците. Предвидена е среща с авторката Катя Белчева.
Пловдивските деца ще получат покана да репетират за театрална постановка със студенти на Пловдивския университет, а на 10 юли ще я представят.
 След трите дни четене на открито, малчуганите ще получат покана да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от "Лео клуб Пловдив". Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.
В ателие "Клевър бук" децата ще работят с активни карти и книги-игри. В ателие "Егмонт-България" и "Фют" ще разглеждат детски списания и ще решават езиковите задачи в тях. Ателие "Просвета" е подготвило помагала за развитие на концентрацията и енциклопедии. В ателие "Хермес" децата ще четат книгите от летния списък, а в ателие "Жанет 45" ще съставят приказки и ще правят книжки. 
Ателие "Скулптура от букви" предвижда оформени от картон с прорези хартиени детайли, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки и ще ги нанизват един в друг.

Коментари (0)

Вашият коментар :