Сътворено с любов

По инициатива на Лайънс клуб „Пловдив - Филипополис” дървото пред сградата на общината се „облече” в червено и бяло от децата на дом „Мария Луиза“. Украсата на дървото се изработи от малчуганите. Техните мартеници от прежда и картон, пролетни птици от картон, композиция от гнездо с щъркел и декоративни кукли Пижо и Пенда оживиха пространството пред кметството.

В инициативата се включиха всички 60 деца от институцията, които написаха своите послания и пожелания към жителите и гостите на града върху птиците, кацнали на дървото.

„Отбелязвайки този характерен български празник, ние се открояваме със своята идентичност като народ и в същото време се присъединяваме към голямото европейско семейство“, е посланието на  Елена, Запрян, Димитър, Илияна, Фанка, Йордан, Кръстьо, Борислава, Мартин, Андрей,Фанче, Теодор, Юлиян и Невелин от дома. Децата се включиха в акцията веднага след учебните часове, след което подариха на зам.-кмета по култура Амелия Гешева специална декорация за празника. Тя им пожела да са здрави, много усмихнати, ръцете им да са много сръчни, за да продължат да правят такива красоти, чрез които да показват на какво сте способни. С удоволствие изпълни тяхното желание да ги разходи из сградата на общината и им показа къде работи кметът на града.

Въодушевени от хубавите пожелания, малчуганите импровизирано изпълниха любима песен за приятелството, за която получиха заслужени аплодисменти.

На "цъфналото" с мартеници дърво се радват най-вече децата, а тийнейджъри не пропускат да си направят задължителното селфи.

 

 

Коментари (0)

Вашият коментар :